Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤHN ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ BEST WORKPLACES 2012 ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η KLEEMANN

Τη δεύτερη θέση στην ετήσια κατάταξη Best Workplaces κατέκτησε η βιομηχανία παραγωγής ανελκυστήρων KLEEMANN για το 2012, λαμβάνοντας διάκριση για το εξαιρετικό εργασιακό της περιβάλλον και τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.

Η έρευνα Best Workplaces διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Great Place to Work Institute Hellas και η αξιολόγηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School. Η κατάταξη των εταιριών γίνεται με γνώμονα τις απαντήσεις των εργαζομένων τους στο ερωτηματολόγιο Trust Index (βαρύτητα 2/3) και τις απαντήσεις τής διεύθυνσης ανθρωπίνου δυναμικού αναφορικά με τις πρακτικές και πολιτικές διοίκησης προσωπικού στα δύο ερωτηματολόγια Culture Audit (βαρύτητα 1/3).

Η KLEEMANN κέρδισε επάξια τον τίτλο Best Workplace στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς τα τελευταία χρόνια επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση των εργαζομένων της και στην ανάπτυξη των ταλέντων και ικανοτήτων τους, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει από την πλευρά της στη διαχείριση της καριέρας τους και στην προσωπική τους ανάπτυξη.
Την ίδια στιγμή, προσδίδει έμφαση στην εσωτερική επικοινωνία, θεσπίζοντας για αυτόν τον σκοπό θεσμούς, όπως το «Breakfast with CEO», μηνιαίες συναντήσεις όλου του προσωπικού, focus groups για βελτίωση διαδικασιών κλπ. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργούν το intranet portal HR Today και η εφημερίδα εργαζομένων «Εμείς στην KLEEMANN».
Περαιτέρω, φροντίζει για την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στους εργαζομένους της να ψυχαγωγηθούν και να γυμναστούν, μέσω της λειτουργίας γυμναστήριου και Playroom (αίθουσα ψυχαγωγίας με παιχνίδια όπως ποδοσφαιράκι, πινγκ πόνγκ και μπιλιάρδο) στις εγκαταστάσεις της.

Εμπλέκει όσον το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους στη λήψη αποφάσεων, μέσω της διαδικασίας κατάθεσης νέων ιδεών και της συμμετοχής τους στον ετήσιο καθορισμό των εταιρικών στόχων. Συμμετέχει σε προγράμματα που προωθούν τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο, ενώ το 2010 υπέγραψε τη διακήρυξη της διαφορετικότητας για την καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων στους χώρους εργασίας.
Τέλος, η διοίκηση της KLEEMANN ενθαρρύνει το αίσθημα συντροφικότητας στον εργασιακό χώρο διοργανώνοντας εταιρικές εκδηλώσεις για το προσωπικό και τις οικογένειές του, γεύματα μεταξύ τμημάτων κλπ., ενώ ταυτόχρονα παροτρύνει τους εργαζόμενους σε εθελοντική συμμετοχή σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως το πρόγραμμα ανακύκλωσης, η υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και η τράπεζα αίματος της εταιρίας.

Η βράβευση των εταιριών από το Great Place to Work Institute Hellas θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου. Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων «Best Workplaces» στην Ελλάδα, θα δοθούν επιπρόσθετα ειδικά βραβεία σε εταιρίες για τις εξαιρετικές πρακτικές που εφαρμόζουν αναφορικά με τους εργαζομένους τους. Η KLEEMANN είναι υποψήφια για το βραβείο του Σεβασμού της Διαφορετικότητας και Ίσων Ευκαιριών και για το βραβείο της Συστηματικής και Αποτελεσματικής Επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι το Great Place to Work Institute αποτελεί εταιρία παροχής διοικητικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και ερευνών με έδρα τις ΗΠΑ και με συνεργαζόμενα μέλη σε όλο τον κόσμο.

ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η KLEEMANN ΓΙΑ ΤΟ 2012

Από την Κίνα μέχρι τη Μολδαβία και από την Ινδία μέχρι τη Ρωσία και την Κύπρο «ταξιδεύει» φέτος η βιομηχανία παραγωγής ανελκυστήρων KLEEMANN, προκειμένου να δώσει το παρόν στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου της παγκοσμίως και να ενισχύσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές. Αιχμή του δόρατος αυτής της στρατηγικής αποτελεί η συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κλάδου παγκοσμίως, στην World Elevator and Escalator Expo 2012, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας. Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ευρύτερου κατασκευαστικού τομέα παγκοσμίως, δεδομένου ότι θα φιλοξενήσει περισσότερες από 600 εταιρίες, από 22 χώρες, σε μία έκταση περίπου 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η εταιρία θα παρουσιάσει τα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας προϊόντα KLEEMANN καθώς και την κινέζικη θυγατρικής της, Kunshan Hong Kong Elevator Systems Ltd, η μονάδα της οποίας έχει ξεκινήσει να λειτουργεί. Την ίδια στιγμή, θα παρουσιάσει και τη σειρά προϊόντων Kleemann Design, σχεδιασμένα από τον διεθνούς φήμης βιομηχανικό σχεδιαστή, Ανδρέα Ζαπατίνα. Επίσης, από τις 16 έως και τις 19 Μαρτίου η εταιρία θα παρουσιάσει τα προϊόντα της στην έκθεση της Μολδαβίας MOLDCONSTRUCT, στην οποία θα συμμετέχουν κατασκευαστικές επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο. Ήδη έλαβε μέρος στην έκθεση "ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ" που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία 1-5 Μάρτιου και στη Λεμεσό 7-11 Μαρτίου. Με συνολικό όγκο που υπερέβη τα 250 έργα και μελέτες, οι δύο αυτές εκθέσεις αποτέλεσαν ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό γεγονός, που συσπείρωσε ένα ευρύτατο κοινό, δεδομένου ότι στο πλαίσιό της παρουσιάστηκαν σημαντικά έργα υψηλού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Προ ημερών μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και η έκθεση Yug Built International Building Exhibition στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας, στην οποία η KLEEMANN είχε σημαντική παρουσία. Τέλος, τον περασμένο μήνα συμμετείχε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ανελκυστήρων της Ινδίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρουσίασε όλες τις προτάσεις της που αφορούν σε ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες, προβάλλοντας επίσης τις εξειδικευμένες λύσεις και τα νέα προϊόντα της. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της εταιρίας στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου της αναμένεται να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διεύρυνση του πελατολογίου της και στην ενίσχυση των διεθνών της πωλήσεων. www.kleemann.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις